Atacul cu acid asupra directorului artistic al Teatrului de la Balşoi: Un suspect, arestat de poliţia rusă

Un suspect a fost arestat marţi în cadrul anchetei deschise în urma atacului cu acid comis, în luna ianuarie, asupra directorului artistic al Teatrului Balşoi, Serghei Filin, a anunţat poliţia din Moscova într-un comunicat.

187 afișări
Imaginea articolului Atacul cu acid asupra directorului artistic al Teatrului de la Balşoi: Un suspect, arestat de poliţia rusă

Serghei Filin (Imagine: www.bolshoi.ru)

"În cadrul anchetei privind agresiunea comisă asupra lui Serghei Filin, poliţiştii din Moscova au adus la sediul lor unul dintre suspecţi, pentru interogatoriu", se afirmă în acelaşi comunicat, care nu precizează însă identitatea acelei persoane.

Potrivit unei surse din cadrul forţelor de ordine moscovite, citată de agenţia de presă Interfax, suspectul adus la comisariatul de poliţie este executantul infracţiunii, nu persoana care a ordonat înfăptuirea ei.

"Nu este vorba de un membru al trupei de la Teatrul Balşoi", a adăugat aceeaşi sursă.

Serghei Filin, un fost balerin în vârstă de 42 de ani, numit în 2011 în funcţia de director artistic al baletului de la Balşoi, a fost atacat cu acid de un necunoscut, pe 17 ianuarie. Filin a suferit arsuri de gradul al treilea în zona feţei şi a ochilor.

Artistul a suferit deja mai multe intervenţii chirurgicale la Moscova şi se află în prezent în Germania pentru a-şi continua tratamentul.

El a asociat imediat acest atac cu activitatea lui profesională, o pistă privilegiată şi de poliţia moscovită.

Într-un interviu recent, fostul balerin a declarat că este "absolut sigur" de identitatea agresorului său, dar nu a făcut alte precizări.

Colegii lui Serghei Filin au evocat rivalităţi acerbe în culisele şi în jurul celui mai prestigios teatru din Rusia.

Purtătorul de cuvânt al Teatrului Balşoi şi-a exprimat uşurarea la aflarea veştii arestării unui prim suspect. "Este o veste bună pentru noi. Dacă vor găsi executantul, există speranţe că vor găsi şi persoana care a ordonat agresiunea", a declarat Katerina Novikova pentru agenţia Interfax.

Serghei Filin, în vârstă de 42 de ani, a făcut balet la Balşoi începând din 1988, înainte de a deveni, în 2008, directorul artistic al unui alt teatru muzical moscovit, Stanislavsky şi Nemirovich-Danchenko, pe care l-a făcut să devină una dintre cele prestigioase scene din Rusia. În martie 2011, el l-a înlocuit la Teatrul Balşoi pe Iuri Burlaka.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici