ATACUL DIN ALGERIA: Cinci terorişti au fost arestaţi. Trei sunt fugari

Forţele speciale algeriene au arestat cinci atacatori în incinta complexului de exploatarea gazelor unde o grupare islamistă armată a luat ostatice sute de persoane, în timp ce alţi trei au au fugit, a anunţat postul privat algerian de televiziune Ennahar.

607 afișări
Imaginea articolului ATACUL DIN ALGERIA: Cinci terorişti au fost arestaţi. Trei sunt fugari

Cinci atacatori arestaţi la complexul de exploatarea gazelor din Algeria, trei fugari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cinci terorişti au fost arestaţi duminică dimineaţa" în incinta unei instalaţii din cadrul complexului de exploatarea gazelor de la In Amenas (la aproximativ 1.300 de kilometri sud-est de Alger), dar "alţi trei au fugit", a declarat directorul postului, Anis Rahmani, în general bine informat în cazuri de terorism.

În oraşul In Amenas, corespondenţi AFP au auzit începând de sâmbătă zvonuri insistente potrivit cărora "nu s-a terminat", în contextul în care asaltul final a fost lansat sâmbătă dimineaţa, potrivit unor surse din domeniul securităţii.

Populaţia acestui oraş de aproximativ 30.000 de locuitori continuă să stea acasă, duminică, au constat corespondenţii, în timp ce forţele speciale continuau să verifice complexul în care au lansat asaltul final sâmbătă, după patru zile cât a durat spectaculoasa luare de ostatici.

Forţele algeriene au ucis 32 de răpitori, potrivit unui comunicat al Ministerul de Interne, citit sâmbătă seara pe postul naţional de televiziune, anunţând totodată, în total 23 de morţi străini şi algerieni. Pe de altă parte, "685 de angajaţi algerinei şi 107 străini" au putut să fie eliberaţi, potrivit ministerului.

Un nou bilanţ ar urma să fie anunţat luni, la ora 13.30 GMT (15.30, ora României), într-o conferinţă de presă susţinută de premierul Abdelmalek Sellal, la Alger.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici