Atena vrea un compromis privind numele Macedonia

Ministrul elen al Afacerilor Externe, Dora Bakoyannis, a lansat un apel la autorităţile de la Skopje pentru a ajunge la un compromis în vederea rezolvării diferendului pe tema denumirii de Macedonia, într-un interviu publicat duminică de un cotidian grec şi citat de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Atena vrea un compromis privind numele Macedonia

Atena vrea un compromis privind numele Macedonia

"A venit momentul să facem toţi paşii necesari pentru (...) a găsi o soluţie care să fie acceptată" de ambele părţi, a declarat Bakoyannis pentru cotidianul Kathimerini.

Amintind că NATO va invita, la următorul summit din primăvara lui 2008, noi ţări să adere la Alianţă, inclusiv Macedonia, Bakoyannis a cerut autorităţilor de la Skopje să "avanseze în această problemă".

Atena blochează din 1991 recunoaşterea internaţională a Macedoniei cu acest nume, deoarece apreciază că denumirea aparţine exclusiv patrimoniului său naţional.

Macedonia a fost admisă în ONU sub numele provizoriu Fosta Republică Iugoslavă Macedonia, însă negocierile sub egida ONU demarate de atunci nu au ajuns la nici un rezultat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici