ATENTATELE de la Paris: Migrant deţinător al unui paşaport sirian identic cu cel găsit în capitala Franţei, arestat în Serbia

Poliţia sârbă a arestat un migrant care avea asupra sa un paşaport sirian - pe acelaşi nume ca cel descoperit la Paris, într-unul dintre locurile în care au fost comise atacuri vineri, scrie cotidianul Blic în ediţia de luni, relatează AFP.

1536 afișări
Imaginea articolului ATENTATELE de la Paris: Migrant deţinător al unui paşaport sirian identic cu cel găsit în capitala Franţei, arestat în Serbia

ATENTATELE de la Paris: Migrant deţinător al unui paşaport sirian identic cu cel găsit în capitala Franţei, arestat în Serbia (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Documentul, care conţine acelaşi nume şi aceleaşi date, dar altă fotografie, a fost descoperit sâmbătă la centrul de primire de la Presevo, iar persoana care-l deţinea a fost reţinută cu scopul să fie interogată", scrie ziarul, care nu citează nicio sursă.

Ministerul sârb de Interne nu a dorit, imediat, să comenteze această informaţie.

Un paşaport sirian pe numele lui Ahmad alMohammad, în vârstă de 25 de ani, a fost găsit la Stade de France. Un migrant care se afla în posesia acestui document a fost înregistrat pe Insula greacă Leros, pe 3 octombrie. El a depus o cerere de azil în Serbia, la centrul de la Presevo (sud), după care i s-a pierdut urma în Croaţia.

Numele său este necunoscut serviciilor franceze de luptă împotriva terorismului. Anchetatorii rămân prudenţi în legătură cu concluziile de tras de pe urma acestei descoperiri. Paşaportul este, oare, autentic? a fost, oare, furat sau vândut? sunt întrebări cărora anchetatorii nu le-au răspuns încă.

Amprentele atacatorului sinucigaş de la Paris lângă care a fost găsit paşaportul pe numele lui Ahmad alMohammad corespund cu cele ale unui bărbat înregistrat în octombrie în Grecia.

Potrivit Blic, "este foarte probabil ca cei doi bărbaţi să fi cumpărat, în mod separat, paşapoarte siriene false, de la acelaşi falsificator, în Turcia".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici