Atentatele din Barcelona şi Cambrils | Poliţia a reţinut după o lună un individ care ar fi contribuit la confecţionarea a unei cantităţi uriaşe de explozibil

Suspectul, un marocan, rezident în Spania, despre care se crede că ar fi avut legături cu celula teroristă care a comis atentatele de la Barcelona şi Cambrils din luna august, a fost reţinut vineri de poliţie, informează site-ul agenţiei Reuters.

546 afișări
Imaginea articolului Atentatele din Barcelona şi Cambrils | Poliţia a reţinut după o lună un individ care ar fi contribuit la confecţionarea a unei cantităţi uriaşe de explozibil

Atentatele din Barcelona şi Cambrils | Poliţia a reţinut după o lună un individ care ar fi contribuit la confecţionarea a unei cantităţi uriaşe de explozibil

Autorităţile spaniole anchetează rolul acestuia în achiziţia de materiale pentru confecţionarea a aproximativ 100 de kilograme de explozibil, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne din Madrid.

Celula teroristă a depozitat aproximativ 120 de canistre cu gaz într-un imobil din oraşul Alcanar, la sud de Barcelona, plănuind să comită un atac cu bombă, potrivit anchetei desfăşurate de autorităţile spaniole.

Pe 16 august, cu doar o zi înainte de atacul cu vehicul din Barcelona, imobilul folosit de terorişti a fost distrus de o explozie accidentală, în urma căreia ar fi murit imamul Abdelbaki Es Satty, liderul celulei teroriste.

Şaisprezece persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite în urma atentatelor comise pe 17 august în oraşul Barcelona şi în Cambrils (Taragona).

Şase suspecţi au fost împuşcaţi mortal de poliţie în cursul atacurilor, iar alţi patru au fost arestaţi, doi fiind plasaţi în detenţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici