Atentatele din Europa vor diminua traficul aerian către bătrânul continent. Companiile aviatice din Asia au aversiune faţă de riscurile din Europa şi SUA/ Zonele spre care se redirecţionează zborurile

Atentatele care au lovit Europa în ultima perioadă vor diminua circulaţia către bătrânul continent, direcţionând zborurile operate de companiile asiatice către Australia sau China, a declarat, pentru Reuters, Peter Bellew, directorul executiv al Malaysia Airlines.

4192 afișări
Imaginea articolului Atentatele din Europa vor diminua traficul aerian către bătrânul continent. Companiile aviatice din Asia au aversiune faţă de riscurile din Europa şi SUA/ Zonele spre care se redirecţionează zborurile

Atentatele din Europa vor diminua circulaţia către bătrânul continent. Companiile aviatice din Asia au aversiune faţă de riscurile din Europa şi SUA/ Zonele spre care se redirecţionează zborurile

Atentatele de la Londra şi dezbaterea privind restricţiile de călătorie în Statele Unite au fost principalele subiecte discutate duminică la reuniunea directorilor companiilor aeriene, cel mai mare eveniment anual al industriei de profil, informează Reuters.

Alexandre de Juniac, director general al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), a declarat că violenţele din weekend, de la Londra, ar putea descuraja potenţialii vizitatori, deoarece atacuri similare au avut loc şi anul trecut în Europa.

"După evenimentele precedente, ce au avut loc la Bruxelles şi Paris, traficul din anumite regiuni ale lumii a scăzut", a declarat de Juniac, într-un interviu, citat de Reuters. "Aşadar, este posibil să existe un impact, dar este prea devreme să ştim cât de mare va fi acesta".

Şapte persoane au fost ucise şi 48 au fost rănite în atacurile comise sâmbătă seară în centrul Londrei, în afară de cei trei presupuşi autori împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate. Unii dintre răniţi sunt în stare critică.

Americanii au protestat faţă de decizia lui Donald Trump de a interzice temporar intrarea în Statele Unite a persoanelor din şase ţări predominant musulmane. Interdicţia a fost blocată în instanţele de judecată, iar echipa juridică a lui Trump a solicitat Curţii Supreme să o pună în aplicare.

"Avem nevoie de interzicerea temporară de călătorie ca un nivel suplimentar de siguranţă!", a spus Trump a spus într-o serie de mesaje Twitter.

Companiile aeriene au anunţat că vor să restituie banii călătorilor după atacul de la Londra

Malaysia Airlines s-a oferit să returneze banii clienţilor care zboară la Londra până la data de 5 iunie şi ar putea extinde această dată, a declarat, pentru Reuters, directorul executiv al Malaysia Airlines, Peter Bellew.

"Foarte puţini oameni au acceptat oferta şi nu am văzut nicio scădere a rezervărilor pentru Londra, dar acest lucru nu este bun", a spus el.

Anul trecut, transportatorii din Europa au raportat o scădere a cererii din partea călătorilor din Asia după atacurile din Paris, Bruxelles şi Nisa, dar traficul aerian s-a redresat anul acesta.

Peter Bellew a declarat că transportatorii aerieni în Asia ar putea să-şi regândească planurile de creştere pentru noi rute către Europa sau Statele Unite.

"Cred că va avea un impact", a spus Bellew, adăugând că a apărut o aversiune a companiilor asiatice faţă de riscul politic din Europa şi Statele Unite.

"Pentru colegii din Asia, nu există niciun risc de a trimite un nou avion sau să deschidă o nouă cursă către China sau o nouă rută către Australia", a spus acesta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici