ATENTATUL de la Bangkok: Autorităţile thailandeze cer ajutorul Interpolului pentru a-l prinde pe autor

Autorităţile thailandeze au cerut ajutorul Interpolului pentru a-l prinde pe autorul atentatului de luni din Bangkok, dar exclud implicarea unei organizaţii teroriste internaţionale, relatează Reuters în pagina electronică.

133 afișări
Imaginea articolului ATENTATUL de la Bangkok: Autorităţile thailandeze cer ajutorul Interpolului pentru a-l prinde pe autor

Autorităţile thailandeze cer ajutorul Interpolului pentru a-l prinde pe autorul atentatului de luni (Imagine: HEPTA)

Atentatul de luni seara, care a vizat un templu hindus din centrul Bangkokului şi s-a soldat cu 20 de morţi, nu a fost revendicat până în prezent.

"Agenţiile de securitate au cooperat cu agenţii din ţările aliate şi au ajuns la concluzia preliminară că incidentul nu are legătură cu terorismul internaţional", a declarat colonelul Winthai Suvaree, un purtător de cuvânt al juntei aflate la putere în Thailanda, cunoscută drept Consiliul Naţional pentru Pace şi Ordine.

Poliţia a precizat că cel puţin zece persoane sunt suspectate de implicare în atac, care ar fi fost plănuit cu cel puţin o lună înainte.

Templul vizat de atentat este frecventat de turiştii din China şi alte ţări asiatice, iar printre persoanele ucise figurează 11 cetăţeni străini, inclusiv şase din China şi Hong Kong.

Poliţia a anunţat miercuri că un tânăr surprins de camerele de supraveghere în timp ce lăsa un rucsac cu explozibili în apropierea templului ar putea fi originar din Europa sau Orientul Mijlociu.

Poliţiştii thailandezi au trimis Interpolului imaginile cu bărbatul îmbrăcat în tricou galben şi pantaloni scurţi, cu părul brunet, barbă şi ochelari.

Verificările de la aeroporturi şi alte puncte de ieşire din ţară au arătat că nicio persoană cu această descriere nu a părăsit ţara după atac, a subliniat poliţia.

Premierul Prayuth Chan-ocha a declarat însă că bărbatul văzut în imaginile camerelor de supraveghere era deghizat, o teorie pe care poliţia nu a confirmat-o.

"Criminalul şi-a schimbat înfăţişarea. Înseamnă că s-a pregătit. Este ca şi cum ştia că o cameră urma să fie în zonă", a afirmat Prayuth.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici