VIDEO  Au apărut automatele care vând carne de balenă cu 7 euro

O companie japoneză de vânătoare de balene a scos pe piaţă în Yokohama automatecare oferă sashimi de balenă, friptură de balenă şi burtă de balenă, în speranţa că va relansa vânzările unui produs de bază aflat în declin, evitat de multe supermarketuri.

374 afișări
Imaginea articolului Au apărut automatele care vând carne de balenă cu 7 euro

Au apărut automatele care vând carne de balenă cu 7 euro

Compania intenţionează să deschidă 100 de magazine în următorii cinci ani.

„Există multe supermarketuri mari cărora le este frică să nu fie persecutaţi de grupurile anti-vânătoare de balene şi, prin urmare, nu folosesc balenele. Deci sunt mulţi oameni care ar dori să mănânce balene, dar nu pot", a spus preşedintele Kyodo Senpaku.

Produsele puse în vânzare conţin în principal balene capturate în Japonia, cu preţuri cuprinse între 7 şi 21 de euro. Comisia Internaţională de Vânătoare a Balenelor - un organism mondial care supraveghează conservarea balenelor - a interzis vânătoarea comercială de balene în 1986, după ce unele specii au ajuns pe cale de dispariţie.

Dar Japonia a continuat să vâneze balene în scopuri de cercetare. S-a retras din IWC şi a reluat vânătoarea comercială de balene în 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici