Au căzut drone ruseşti pe teritoriul României? Odobescu: există riscul unor incidente la graniţă, dar deocamdată nu a fost cazul / Ministrul ucrainean de Externe: Kievul are dovezi

  • Ministrul român de Externe, Luminiţa Odobescu, susţine că din cauza bombardamentelor ruşilor care vizează porturile ucrainene de la Dunăre, există riscul unor incidente la graniţa cu România.
  • Deocamdată nu a fost cazul, a spun Odobescu, potrivit Sky News.
  • Demnitarul român s-a aflat luni într-o vizită oficială la Berlin.
1757 afișări
Imaginea articolului Au căzut drone ruseşti pe teritoriul României? Odobescu: există riscul unor incidente la graniţă, dar deocamdată nu a fost cazul / Ministrul ucrainean de Externe: Kievul are dovezi

Declaraţia a fost făcută după ce autorităţile din Ucraina au anunţat că resturile unei drone lansate de ruşi a aterizat în România. Ucrainenii au susţinut că au dovezi fotografice că dronele ruseşti au lovit teritoriul românesc în timpul unui atac aerian desfăşurat în timpul nopţii, potrivit ministrului ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.

Autorităţile din România, inclusiv reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale, au negat incidentul.

„Bineînţeles că există un risc, pentru că ceea ce s-a întâmplat acolo este foarte aproape de graniţele noastre. Am văzut că Rusia continuă în mod cinic să atace infrastructura civilă, nepermiţând Ucrainei să îşi exporte cerealele. Desigur, există riscul unor accidente sau incidente, dar deocamdată nu a fost cazul", a declarat ministrul român de Externe, Luminiţa Odobescu, potrivit Sky News.

Atacurile cu drone sunt atent monitorizate de pe malul românesc al Dunării.

„Structurile responsabile ale Ministerului Apărării au monitorizat, în timp real, situaţia generată de atacurile cu drone ale Rusiei desfăşurate noaptea trecută împotriva infrastructurii portului maritim Reni”, a transmis Luminiţa Odobescu pe platforma X.

România este membru NATO care consideră că un atac asupra unui aliat este un atac asupra tuturor, potrivit pactului de apărare colectivă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici