Aurescu a discutat cu omologul ungar pe tema Protocolului Comitetului bilateral privind minorităţile

Ministrul Bogdan Aurescu a discutat, luni, cu omologul ungar despre pregătirea vizitei pe care oficialul român intenţionează să o facă la Budapesta la începutul lunii mai, el reamintind în context necesitatea finalizării Protocolului Comitetului bilateral de specialitate în domeniul minorităţilor.

277 afișări
Imaginea articolului Aurescu a discutat cu omologul ungar pe tema Protocolului Comitetului bilateral privind minorităţile

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a avut, luni, o întrevedere bilaterală cu omologul ungar, Peter Szijjarto, în marja participării la reuniunea ministerială a UE cu statele partenere din Vecinătatea Sudică. Potrivit unui comunicat al MAE, întâlnirea face parte din contactele regulate ale celor doi miniştri pe teme bilaterale şi europene.

"Bogdan Aurescu a discutat cu omologul ungar despre pregătirea vizitei pe care ministrul român de externe intenţionează să o efectueze la Budapesta la începutul lunii mai. A arătat că o astfel de vizită, în opinia părţii române, este necesară pentru discutarea deschisă şi cuprinzătoare a agendei şi temelor bilaterale", se arată în comunicat.

În acest context, ministrul "a reamintit necesitatea ca Protocolul Comitetului bilateral de specialitate în domeniul minorităţilor naţionale să fie finalizat, astfel încât semnarea lui să aibă loc cel mai târziu în cadrul vizitei".

"A arătat că Protocolul, a cărui negociere a început încă în 2011, a fost în mare parte discutat, dar că este necesară organizarea unor noi reuniuni ale secretarilor şi copreşedinţilor Comitetului, în vederea finalizării. A exprimat din nou toată disponibilitatea părţii române în acest sens, propuneri de date fiind deja transmise părţii ungare. Ministrul ungar a asigurat că va impulsiona un răspuns al componentei ungare a Comitetului", se menţionează în comunicatul MAE.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat o serie de aspecte legate de agenda bilaterală, cu accent pe proiecte economice, precum şi probleme privind securitatea energetică la nivel regional.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici