Austin: SUA va interveni în conflict dacă Rusia atacă Estonia

  • Secretarul apărării Statelor Unite a reiterat sprijinul militar pentru membrii alianţei nord-atlantice
  • Lloyd Austin susţine că angajamentul preşedintelui Biden faţă de acordul colectiv de apărare al NATO este de neclintit
  • Rusia a invadat Ucraina pe scară largă în urmă cu un an, fapt ce a stârnit îngrijorarea vecinilor care nu sunt membri NATO şi se tem să fie atacaţi
3086 afișări
Imaginea articolului Austin: SUA va interveni în conflict dacă Rusia atacă Estonia

Sursa foto: Profimedia

Secretarul Apărării Lloyd Austin III a vorbit recent la o întâlnire a miniştrilor apărării NATO de la Bruxelles, Belgia. Conferinţa s-a concentrat în mare parte pe invazia rusă a Ucrainei, care se apropie de aniversarea de un an.

În cazul în care Rusia lansează un atac sau o invazie împotriva Estoniei, Statele Unite vor intra în conflict.

„Angajamentul nostru faţă de articolul 5 este ferm. Şi luăm asta foarte în serios pentru că ne vom ridica intotdeauna la înălţimea angajamentele noastre”, susţine Austin.

Articolul 5 din Tratatul de la Washington al NATO este cunoscut drept „principiul apărării colective”. Obligă toate ţările membre să vină în ajutorul unui alt membru a cărui suveranitate sau integritate teritorială ar putea fi ameninţată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici