Australia trimite drone şi vehicule în Antarctica, pentru a afla dacă vin ruşii şi chinezii

  • Programul guvernului urmăreşte extinderea supravegherii asupra teritoriului.
  • S-au alocat 136 milioane de dolari pentru cartografie şi staţii mobile.
  • De asemenea, 109 milioane de dolari merg către o nouă flotă de vehicule autonome şi elicoptere cu o rază de zbor de peste 500 de kilometri.
7930 afișări
Imaginea articolului Australia trimite drone şi vehicule în Antarctica, pentru a afla dacă vin ruşii şi chinezii

Australia trimite drone şi vehicule în Antarctica, pentru a afla dacă vin ruşii şi chinezii

Australia a alocat un total de 804 milioane de dolari, pentru a trimite elicoptere, drone şi vehicule de zăpadă autonome în Antarctica.

Scopul oficial este de a efectua cercetări ştiinţifice, cel real fiind, se pare, acela de a verifica dacă ruşii şi chinezii nu pun piciorul în zonele încă neatinse ale continentului, cu scopul de a exploata resursele.

Anunţul a fost făcut de prim-ministrul Scott Morrison: noile vehicule care vor purta steagul Australiei vor explora zone vaste din Antarctica, unde nicio altă ţară nu a reuşit să ajungă până acum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici