Austria a decis prelungirea controalelor la graniţele cu Ungaria şi Slovenia

Austria va prelungi controalele la frontierele cu Ungaria şi Slovenia până cel mai devreme în noiembrie, potrivit agenţiei austriece de ştiri APA, citată de Euronews.

1202 afișări
Imaginea articolului Austria a decis prelungirea controalelor la graniţele cu Ungaria şi Slovenia

Austria a decis prelungirea controalelor la graniţele cu Ungaria şi Slovenia

Ministrul de Interne, Herbert Kickl, a notificat Comisia Europeană cu privire la această decizie prin intermediul unei scrisori. Printre motivele invocate de ministru pentru prelungirea controalelor se află numărul încă mare de imigranţi ilegali de pe teritoriul ţării, dar şi „o ameninţare teroristă latentă”, legată de posibilitatea ca cetăţenii austrieci care au luptat alături de ISIS să se întoarcă în ţară. Controalele ar fi urmat să fie eliminate pe 11 mai.

Cu toate că sunt membre Schengen, Austria, Germania şi alte state europene au reintrodus controalele la graniţe în 2015, după ce peste un milion de refugiaţi au intrat pe teritoriul Europei.

Comisia Europeană a cerut statelor membre să intervină pentru eliminarea slăbiciunilor de la graniţele externe şi să restabilească libertatea de mişcare, însă şase state din spaţiul Schengen, printre care Franţa, Suedia, Austria şi Germania, au continuat controalele la frontiere din cauza temerilor privind securitatea şi imigraţia ilegală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici