Autorităţile din Kosovo anunţă că au dejucat un complot de asasinare a premierului

Autorităţile din Kosovo susţin că au dejucat un complot de asasinare a premierului în anul 2021, potrivit Reuters.

682 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Kosovo anunţă că au dejucat un complot de asasinare a premierului

Reprezentanţii Guvernului din Kosovo au declarat luni că au dejucat un complot de asasinare a premierului Albin Kurti în 2021.

Într-o declaraţie pentru jurnalişti, guvernul a spus că agenţia de informaţii din Kosovo l-a informat pe Kurti la momentul respectiv.

„Prim-ministrul Albin Kurti a fost informat despre această problemă (în 2021) de către Agenţia de informaţii din Kosovo, iar instituţiile de securitate au luat toate măsurile pentru a preveni această acţiune", se arată în declaraţie.

Cazul nu a fost făcut public „pentru a nu răspândi panica", mai scrie în declaraţie.

Televiziunea A2, din Tirana, a relatat luni că a obţinut informaţii despre complot din date publicate online de hackeri iranieni.

Potrivit A2, acestea includeau o notificare a poliţiei din Kosovo către omologii săi albanezi, potrivit căreia un cetăţean albanez plănuia să asasineze premierul kosovar, un deputat şi o altă persoană, pentru a „destabiliza ţara".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici