Autorităţile din SUA cer americanilor să părăsească Haiti

Departamentul de Stat al SUA a cerut tuturor americanilor, inclusiv personalului guvernamental, să părăsească Haiti. Decizia a fost luată din cauza crizei prelungite din ţara din America Centrală.

8297 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din SUA cer americanilor să părăsească Haiti

Autorităţile din SUA cer americanilor să părăsească Haiti

Departamentul de Stat al SUA a ordonat personalului guvernamental care nu se află în situaţii de urgenţă şi membrilor de familie să părăsească Haiti cât mai curând posibil, invocând „răpirile, criminalitatea, tulburările civile şi infrastructura de sănătate precară", potrivit Reuters.

Departamentul de Stat a mai spus că şi cetăţenii americani care nu lucrează pentru guvern ar trebui să părăsească Haiti cât mai curând posibil „cu mijloace de transport comerciale sau cu alte opţiuni de transport private".

„Răpirea este larg răspândită, iar printre victime se numără în mod regulat cetăţeni americani. Răpitorii pot folosi planificări sofisticate sau pot profita de oportunităţi neplanificate, chiar şi convoaie au fost atacate", a explicat Departamentul de Stat printr-o atenţionare de călătorie.

Haiti se confruntă de mult timp cu haosul provocat de bandele puternic înarmate. Zeci de mii de persoane şi-au părăsit casele, iar comunităţile se confruntă cu răpiri frecvente pentru răscumpărare, violuri, torturi şi crime.

Violenţele s-au amplificat după asasinarea preşedintelui Jovenel Moïse pe 7 iulie 2021. Naţiunea din Caraibe nu a ales un nou preşedinte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici