Autorităţile indiene au blocat accesul la internet pentru zeci de milioane de persoane

Zeci de milioane de indieni nu au acces la internet de două zile. Autorităţile au blocat accesul deoarece desfăşoară o amplă acţiune de căutare a unui lider separatist, potrivit CNN.

788 afișări
Imaginea articolului Autorităţile indiene au blocat accesul la internet pentru zeci de milioane de persoane

Autorităţile indiene au blocat accesul la internet pentru zeci de milioane de persoane

Luni, autorităţile indiene au blocat accesul la internet pentru aproximativ 27 de milioane de persoane din statul Punjab pentru a treia zi consecutiv.

Autorităţile din Punjab au impus interdicţia după ce au lansat o operaţiune de arestare a lui Amritpal Singh, un lider al mişcării separatiste Khalistan, care urmăreşte crearea unui stat suveran pentru adepţii religiei sikh.

Închiderea internetului care afectează tot statul din nordul Indiei a intrat în vigoare sâmbătă şi a fost prelungită de guvern pentru a treia oară până marţi la prânz. Decizia a fost luată în temeiul unei legi care permite întreruperea conexiunii pentru „a preveni orice incitare la violenţă şi orice tulburare a păcii şi a ordinii publice".

De asemenea, Poliţia din Punjab a justificat oprirea internetului ca mijloc de menţinere a ordinii publice şi de stopare a răspândirii de „ştiri false". În paralel, pe străzi au loc proteste, iar poliţiştii şi trupele paramilitare au fost desfăşurate în mai multe districte din stat în încercarea de a menţine ordinea publică.

Cel puţin 112 persoane au fost arestate, a anunţat duminică poliţia din Punjab.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici