Autorităţile irakiene au lansat un atac asupra grupării teroriste Stat Islamic

Trupele irakiene şi miliţiile şiite au atacat, luni, baze ale organizaţiei radicale Stat Islamic (SI), în provincia Anbar, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

2201 afișări
Imaginea articolului Autorităţile irakiene au lansat un atac asupra grupării teroriste Stat Islamic

Autorităţile irakiene au lansat un atac asupra grupării teroriste Stat Islamic în provincia Anbar (Foto: Hepta)

Potrivit unui purtător de cuvânt al grupului care s-a aflat la comanda operaţiunilor comune, ofensiva împotriva grupării teroriste Stat Islamic a început în zorii zilei de luni, aducând laolaltă reprezentaţi ai miliţiilor şhiite Hashid Shaabi, ai forţelor speciale, ai poliţiei irakiene şi militanţi sunniţi locali.

Surse militare din provincia Anbar au declarat că au întâmpinat o rezistenţă puternică din partea insurgenţilor, care au montat cinci maşini-capcană cu bombe şi au lansat rachete pentru a împiedica avansarea spre oraşul Fallujah, aflat sub ocuparea SI, situat la 50 de kilometri de Bagdad.

Au existat, de asemenea, sesizări despre lupte care au avut loc în oraşul Ramadi, asupra căreia au preluat controlul gruparea Stat Islamic în urmă cu două luni.

"La ora 5.00 dimineaţa, operaţiunile militare pentru eliberarea Anbarului au fost lansate", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei irakiene.

În Bagdad, duminică, au murit cel puţin 35 de persoane în urma unei serii de maşini-capcană echipate cu bombe şi a unor atacuri suicidale, care au avut loc în districte ale populaţiei şiite. Potrivit unei declaraţii făcute luni, gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat unele atacuri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici