Statul Islamic revendică atentatul de la Consulatul Italiei din Cairo

Militanţi din cadrul Statul Islamic (SI) afirmă că reţeaua teroristă se află "în spatele exploziei" care a avariat grav sediul Consulatului Italiei din capitala egipteană Cairo, relatează BBC News online.

709 afișări
Imaginea articolului Statul Islamic revendică atentatul de la Consulatul Italiei din Cairo

Statul Islamic revendică atentatul de la Consulatul Italiei din Cairo

Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar altele rănite, după ce o maşină-capcană a explodat lângă clădire.

Într-un mesaj postat pe un cont de Twitter legat de SI musulmanii sunt îndemnaţi să se ferească de locuri precum consulatul italian, desemnate drept "ţinte legitime" ale unor atacuri.

Poliţişti şi civili se află printre persoanele rănite, potrivit Ministerului egiptean al Sănătăţii.

Intrarea principală în clădire a fost distrusă aproape în întregime, geamurile au fost sparte de deflagraţie, iar imobilul a fost inundat după ce ţevile de alimentare cu apă au fost sparte.

"Italia nu se va lăsa intimidată", a declarat ministrul italian de Externe Paolo Gentiloni într-un mesaj postat pe Twitter, adăugând că nu există victime în rândul italienilor.

Premierul Matteo Renzi a discutat cu preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi, după atac, şi a promis că cele două ţări vor lupta împreună "împotriva terorismului şi fanatismului".

Atacul ridică întrebări cu privire la capacitatea forţelor egiptene de a asigura securitatea misiunilor diplomatice străine din ţară, notează corespondentul BBC la Cairo.

Procurorul general Hisham Barakat a fost ucis luna trecută într-un atac cu maşină-capcană în capitala egipteană. Tot în iunie, trei persoane au fost ucise într-un atentat cu maşină-capcană împotriva unui comisariat de poliţie.

Forţele de securitate egiptene luptă împotriva islamiştilor, în principal în Peninsula Sinai.

Cel puţin 600 de poliţişti egipteni şi militari au fost ucişi de către militanţi islamişti în ultimii doi ani.

Islamiştii şi-au intensificat atacurile după ce armata l-a îndepărtat de la putere pe fostul preşedinte islamist Mohammed Morsi, în iulie 2013.

Preşedintele Abdul Fattah al-Sisi a promis, recent, o intensificare a reprimării militanţilor islamişti.

Sute de membri ai mişcării Fraţii Musulmani, inclusiv Morsi, au fost condamnaţi la moarte de tribunale egiptene. Majoritatea se află pe culoarele morţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici