Autorităţile ucrainene vor să înăsprească legea privind moblilizarea în armată

  • Autorităţile ucrainene vor să înăsprească legea privind moblilizarea în armată prin intermediul unui proiect de lege trimis în Parlament.
  • Dacă legea va fi adoptată, baza de recrutare se va mări, iar pedepsele pentru cei care nu se prezintă la armată vor fi majorate.
713 afișări
Imaginea articolului Autorităţile ucrainene vor să înăsprească legea privind moblilizarea în armată

Autorităţile ucrainene vor să înăsprească legea privind moblilizarea în armată

Proiectul de lege a fost trimis recent în Parlament. Asta după ce o versiune anterioară a proiectului de lege a fost retras fiind aspru criticat. Specialiştii au făcut mai multe modificări şi au întocmit un noi proiect, în condiţiile în care armata are mare nevoie de oameni.

Noul proiect de lege stabileşte pedepse mai grele pentru cei care încalcă legea privind mobilizarea, potrivit Sky News. Astfel, instanţele ar putea confisca bunuri şi impune restricţii de călătorie şi de conducere a unei maşini. Totodată, cetăţenii ar putea fi obligaţi să poarte cu ei actele de înregistrare militară, astfel încât poliţiştii să le poată verifica în orice moment.

Proiectul de lege propune şi scăderea până la 25 de ani (de la 27 de ani) a vârstei la care oamenii pot fi mobilizaţi. De asemenea, cetăţenii ar putea fi obligaţi să aibă un cont online pentru corespondenţa cu birourile de recrutare. Proiectul de lege mai înlătură dreptul unor categorii de funcţionari publici de a-şi amâna recrutarea şi permite persoanelor care au fost condamnate cu suspendare să meargă în armată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici