Autorul atacului de la Toulouse purta o cameră de luat vederi la gât - martor ocular

Ministrul francez de Interne, Claude Guéant, a declarat marţi că anchetatorii nu l-au identificat încă pe bărbatul care a asasinat militari şi evrei la Toulouse şi Montauban (sud-vest), dar a adăugat că un martor ocular l-a văzut cu o "cameră de luat vederi mică în jurul gâtului".

706 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului de la Toulouse purta o cameră de luat vederi la gât - martor ocular

Autorul atacului de la Toulouse purta o cameră de luat vederi la gât - martor ocular (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu ştim în prezent cine este", a declarat Claude Guéant pentru postul de radio Europe 1. "Pentru moment, activitatea continuă. Nu am avansat mai mult decât atât", a declarat Guéant, afirmând că "un martor a văzut o cameră de luat vederi mică în jurul gâtului ucigaşului".

Guéant a fost întrebat în legătură cu o informaţie apărută în cotidianul Sud-Ouest, potrivit căreia un martor ocular din Toulouse a afirmat că ucigaşul ar fi purtat o cameră de format mic în jurul gâtului.

"Este un indiciu care a fost semnalat efectiv. Este un aparat de înregistrare a imaginilor care se amplasează pe piept şi care este ajustat cu ajutorul curelelor şi a fost văzut efectiv - un martor a spus acest lucru - cu acest aparat", a explicat ministrul de Interne.

"Nu ştiu dacă filmează tot dar un astfel de aparat a fost văzut efectiv", a adăugat el.

Ministrul a reafirmat hotărârea autorităţilor de a-l captura pe ucigaş.

"Mii de verificări au fost făcute deja", a declarat el. Şi "au loc anchete asupra militarilor care au fost excluşi din armată şi care ar putea să vrea să se răzbune (...), care şi-ar fi exprimat opinii neonaziste, este adevărat. Este o pistă, între altele, ea nu este privilegiată în mod special", a adăugat el.

Regimentul 17 de paraşutişti din Montauban, de care aparţineau militarii ucişi joi, 15 martie, în acest oraş, a fost teatrul mai multor demonstraţii naziste din partea a trei militari, denunţaţi superiorilor lor de un altul care a părăsit armata, potrivit presei.

În cadrul acestei piste, un militar din Castres (în apropiere de Toulouse) a fost arestat în seara de 16 martie, în urma atacului de la Montauban, dar a fost eliberat ulterior fără a fi acuzat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici