Aviaţia militară israeliană a atacat din nou Portul sirian Latakia

Avioane militare israeliene au atacat din nou, marţi dimineaţă, Portul sirian Latakia, în cadrul unei operaţiuni care a vizat depozite de armament, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate locale.

6751 afișări
Imaginea articolului Aviaţia militară israeliană a atacat din nou Portul sirian Latakia

Sursa foto: Profimedia

Conform agenţiei de presă SANA, avioane militare israeliene au lansat mai multe rachete spre containere amplasate în zona comercială a Portului Latakia, situat la Marea Mediterană.

Numeroase containere au fost distruse şi a izbucnit un incendiu masiv, stins în cursul după-amiezii. Conform unor surse, au existat daune şi la Spitalul Al-Nada din oraşul Latakia. Autorităţile siriene susţin că în containerele atacate erau piese auto.

Însă organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul în Marea Britanie, anunţă, conform cotidianului The Guardian, că bombardamentele au vizat containere de armament. Exploziile au fost auzite în oraşul Latakia şi în localităţile învecinate.

Acesta este al doilea atac atribuit Israelului efectuat anul acesta asupra Portului Latakia. Un alt atac a fost raportat pe 7 decembrie, când au fost vizate transporturi de armament iranian. Operaţiunile asupra Portului Latakia sunt misiuni rare pentru Israel, care evită să efectueze operaţiuni militare în zone din Siria în care se află trupe ruse. În 2018, Israelul a atacat oraşul Latakia, iar sistemele antiaeriene siriene au doborât din greşeală un avion rus de recunoaştere.

Imediat după atacul din 7 decembrie, premierul Naftali Bennett a declarat că Israelul luptă permanent împotriva "forţelor negative" din Orientul Mijlociu. Israelul efectuează frecvent raiduri aeriene în Siria, vizând poziţii militare iraniene şi transporturi destinate grupului islamist şiit Hezbollah. Iranul şi organizaţia fundamentalistă libaneză Hezbollah au trimis trupe în Siria pentru a ajuta regimul Bashar Al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici