Avigdor Lieberman: Israelul ar putea ajuta "state arabe moderate" să combată fundamentalismul islamic

Israelul este dispus să ajute "statele arabe moderate" ameninţate de extremişti, a declarat ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, în cursul întrevederii pe care a avut-o la Paris cu secretarul de Stat american, John Kerry.

104 afișări
Imaginea articolului Avigdor Lieberman: Israelul ar putea ajuta "state arabe moderate" să combată fundamentalismul islamic

Avigdor Lieberman (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Extremiştii care operează acum în Irak vor încerca să destabilizeze întreaga regiune a Golfului, în primul rând Kuwaitul", a declarat Lieberman, conform unui comunicat citat de AFP.

"Israelul ar putea oferi o susţinere eficientă şi fiabilă statelor arabe moderate în lupta împotriva extremiştilor", a adăugat şeful diplomaţiei israeliene.

"Interesele Israelului corespund cu cele ale naţiunilor arabe moderate, pentru că ambele părţi se confruntă cu ameninţarea Iranului, cu cea a Jihadului (războiul sfânt islamic), cu cea a reţelei Al-Qaida şi cu efectele pe care le pot avea conflictele din Siria şi din Irak. În prezent, există o bază pentru crearea unei noi arhitecturi diplomatice şi politice în Orientul Mijlociu", a adăugat Lieberman.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici