Avioane militare ale NATO au monitorizat trei nave care au încălcat blocada rusă din Marea Neagră. Totul s-a petrecut la graniţa cu România

Trei de nave de marfă au trecut de blocada Rusiei în Marea Neagră şi au ancorat într-unul dintre porturile ucrainene de pe Dunăre, relatează Forbes şi Sky News.

6618 afișări
Imaginea articolului Avioane militare ale NATO au monitorizat trei nave care au încălcat blocada rusă din Marea Neagră. Totul s-a petrecut la graniţa cu România

Sursa: AP / Mediafax Foto

Navele civile, din Israel şi Grecia şi una cu înregistrare turco-georgiană, au fost atent monitorizate de avioanele NATO în timp ce se îndreptau spre portul Ismail, chiar la graniţa cu România, potrivit Forbes.

"Deasupra lor, nu mai puţin de patru avioane de război NATO au patrulat: un avion de patrulare P-8 al Marinei SUA, un Challenger al armatei americane cu un radar de scanare a suprafeţei, o dronă RQ-4 al Forţelor Aeriene ale SUA şi un avion de avertizare timpurie E-3 al NATO", a relatat publicaţia.

Niciunul dintre avioane nu transportă în mod obişnuit arme.

În luna iulie Moscova a pus capăt acordului privind cerealele din Marea Neagră, care permitea transportul în siguranţă al exporturilor.

Flota navală rusă din Marea Neagră a semnalat atunci că va opri sau chiar va ataca navele care navighează spre Ucraina.

De asemenea, un număr tot mai mare de lovituri au vizat oraşe portuare ucrainene de la încheierea acordului, inclusiv Odesa, Reni şi Ismail.

Unii experţi au sugerat că navele vor începe să călătorească spre porturile dunărene pentru a exporta cereale de la sfârşitul acordului, dar acestea nu au capacitatea de a le înlocui pe cele principale din Odesa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici