Avioanele NATO au avut în 2023 peste 300 de misiuni provocate de aeronavele ruseşti

Forţele aeriene NATO au reacţionat de peste 300 de ori în 2023 din cauza aeronavelor militare ruseşti, au anunţat vineri reprezentanţii organizaţiei.

110 afișări
Imaginea articolului Avioanele NATO au avut în 2023 peste 300 de misiuni provocate de aeronavele ruseşti

Avioanele NATO au avut în 2023 peste 300 de misiuni provocate de aeronavele ruseşti

Avioanele NATO au participat la peste 300 de misiuni ca răspuns la activităţile aeronavelor militare ruseşti în 2023.

„Marea majoritate a întâlnirilor aeriene dintre NATO şi avioanele ruseşti au fost sigure. Încălcările spaţiului aerian NATO de către aeronavele militare ruseşti au fost rare şi, în general, de scurtă durată", a transmis NATO, potrivit Reuters.

Cele mai multe interceptări au avut loc deasupra Mării Baltice.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, NATO şi-a consolidat substanţial apărarea antiaeriană de pe flancul estic cu mai multe avioane de luptă, zboruri de supraveghere şi apărare aeriană la sol.

„Avioanele de luptă NATO sunt de serviciu non-stop, gata să se implice în misiuni în apropierea spaţiului aerian al aliaţilor noştri”, a precizat purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
avioane,
nato,
misiuni

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici