Avionul rusesc cu 17 oameni la bord, dispărut de pe radare, a aterizat forţat la periferia oraşului rus Tomsk

  • Un avion rusesc de pasageri a dispărut în afara oraşului siberian Tomsk
  • Aeronava Antonov An-28 transporta între 13 şi 17 pasageri
776 afișări
Imaginea articolului Avionul rusesc cu 17 oameni la bord, dispărut de pe radare, a aterizat forţat la periferia oraşului rus Tomsk

Un avion rusesc cu 17 oameni la bord a dispărut de pe radare deasupra Siberiei

UPDATE 15.20 Avionul de pasageri a aterizat forţat la periferia oraşului rus Tomsk, în Siberia, iar incidentul nu s-a soldat cu victime, anunţă echipele de intervenţie.

Avionul, de tip Antonov An-28, dispăruse de pe radare în districtul Bakcearski.

Un avion rusesc de pasageri Antonov An-28, care transporta până la 17 persoane, a dispărut vineri de pe radare în timp ce zbura deasupra regiunii siberiene Tomsk, au anunţat agenţiile de presă ruseşti, care au citat oficiali locali.

În urmă cu 10 zile, tot un Antonov An-28, cu 28 de pasageri la bord, a dispărut în Rusia, iar fragmente ale avionului de pasageri au fost găsite în regiunea Kamceatka, situată în Extremul Orient rus.

Zborul din oraşul Kedrovy din regiunea Tomsk către capitala regională Tomsk transporta între 13 şi 17 pasageri, au declarat agenţiile de presă TASS şi RIA, care au citat oficiali locali.

Rapoartele vin la mai puţin de două săptămâni după ce o aeronavă similară, un Antonov An-26, s-a prăbuşit într-o stâncă în condiţii de vizibilitate redusă în îndepărtata peninsulă Kamchatka, în extremul est al Rusiei, ucigând toate cele 28 de persoane aflate la bord, relatează Reuters.

Standardele de siguranţă a aviaţiei ruseşti s-au îmbunătăţit în ultimii ani, dar accidentele, în special cele care implică avioane învechite în regiuni îndepărtate, nu sunt rare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici