Baconschi: Elementele scutului antirachetă din România nu vor fi îndreptate împotriva altor state

Elementele scutului antirachetă american care vor fi amplasate pe teritoriul României au caracter defensiv şi nu sunt îndreptate împotriva altor state, a declarat joi ministrul român de Externe, Teodor Baconschi, aflat în vizită în Azerbaidjan, relatează agenţia Trend News, în pagina electronică.

15 afișări
Imaginea articolului Baconschi: Elementele scutului antirachetă din România nu vor fi îndreptate împotriva altor state

Baconschi: Elementele scutului antirachetă din România nu vor fi îndreptate împotriva altor state (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Considerăm că aceasta va consolida securitatea şi încrederea în România ca partener strategic al Statelor Unite", a precizat Baconschi într-o conferinţă de presă la Baku.

Porivit ministrului român, mobilizarea unor elemente ale scutului antirachetă pe teritoriul României va respecta principiile NATO şi va avea caracter defensiv. Aceste elemente nu vor fi, în niciun caz, îndreptate împotriva altor state. "Rusia a fost la rândul său invitată să participe la acest proces", a insistat el.

La 4 februarie, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat amplasarea pe teritoriul României a unor interceptoare de rachetă de tip Standard Missile 3 (SM-3), în cadrul sistemului american de apărare antirachetă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici