Bagdadul aşteaptă raiduri aeriene ruse împotriva poziţiilor din Irak ale grupului Stat Islamic

Premierul Irakului, Haider al-Abadi, s-a declarat favorabil unei intervenţii aeriene a Rusiei împotriva poziţiilor de pe teritoriul irakian ale reţelei teroriste Stat Islamic, relatează site-ul israelian Ynetnews.com.

1497 afișări
Imaginea articolului Bagdadul aşteaptă raiduri aeriene ruse împotriva poziţiilor din Irak ale grupului Stat Islamic

Bagdadul aşteaptă raiduri aeriene ruse împotriva poziţiilor din Irak ale grupului Stat Islamic (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Întrebat dacă a discutat cu Rusia despre posibilitatea lansării unor raiduri aeriene antiteroriste în Irak, Haider al-Abadi a răspuns: "Încă nu".

"Dar este o posibilitate. Dacă vom primi o propunere în acest sens, o vom analiza, eu aş saluta-o", a spus premierul Irakului.

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic ocupă vaste regiuni din Irak şi Siria, unde a proclamat un "califat islamic".

O coaliţie internaţională coordonată de Statele Unite efectuează de un an raiduri aeriene împotriva poziţiilor teroriste din Irak şi Siria.

Rusia a iniţiat miercuri raiduri aeriene antiteroriste în Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici