Balonul-spion chinezesc a fost recuperat de Marina SUA şi luat la puricat

Într-un laborator guvernamental din Quantico, Virginia, o echipă de elită de ingineri FBI examinează cu atenţie rămăşiţele balonului recuperat, încercând să descopere cât mai multe despre informaţiile pe care le-ar fi putut colecta.

2265 afișări
Imaginea articolului Balonul-spion chinezesc a fost recuperat de Marina SUA şi luat la puricat

Balonul-spion chinezesc a fost recuperat de Marina SUA şi luat la puricat

Experţii încearcă să verifice capacităţile tehnice ale balonului, tipul de date pe care le-ar putea intercepta şi colecta, la ce sateliţi a fost conectat şi dacă are caracteristici pe care Statele Unite le-ar putea exploata în favoarea sa.

Comandantul Comandamentului Nord, generalul Glen VanHerck, a recunoscut că baloanele-spion au traversat spaţiul aerian al SUA nedetectate în trecut.

Analiza şi reconstrucţia balonului va ajuta, de asemenea, să se determine dacă dirijabilul avea capacitatea de a transmite date culese în timp real către armata chineză sau dacă dispozitivul conţinea o „colecţie stocată” de date pentru analiză, a explicat o sursă. .

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
balon,
sua,
china

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici