Ban Ki-moon: Blocada israeliană "provoacă suferinţe umane inacceptabile"

Blocada israeliană împotriva Fâşiei Gaza "provoacă suferinţe umane inacceptabile", a afirmat, duminică, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, în timpul unei vizite în enclava palestiniană.

17 afișări
Imaginea articolului Ban Ki-moon: Blocada israeliană "provoacă suferinţe umane inacceptabile"

Ban Ki-moon: Blocada israeliană "provoacă suferinţe umane inacceptabile" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am spus clar şi în mod repetat liderilor israelieni că politica lor de blocadă nu este sustenabilă şi este proastă", a declarat Ban la Khan Younes, în sudul teritoriului.

"Ea provoacă suferinţe umane inacceptabile populaţiei din Gaza. Această politică este de asemenea contraproductivă. Îi slăbeşte pe moderaţi şi, din contră, conferă putere extremiştilor", a subliniat el.

Fâşia Gaza este un teritoriu nisipos îngust şi suprapopulat, având 1,5 milioane de locuitori, din care o proporţie de 85 la sută depinde de ajutorul internaţional. Ea se află sub embargou israelian, de la preluarea controlului de către mişcarea islamistă Hamas, în iunie 2007.

Secretarul general al ONU a sosit duminică dimineaţă la Gaza, în cadrul unui turneu regional în Israel şi teritoriile palestiniene, într-un moment în care Statele Unite încearcă să relanseze procesul de pace în regiune.

Este vorba despre cea de-a doua sa vizită în teritoriul palestinian, după devastatoarea ofensivă israeliană de la sfârşitul lui 2008 şi începutul lui 2009.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici