Bandele mafiote se luptă să deţină controlul comerţului cu cocaină din Roma

Trei crime într-o săptămână îi fac pe locuitorii Romei să se teamă de revenirea violenţei Mafiei din anii '80.

1312 afișări
Imaginea articolului Bandele mafiote se luptă să deţină controlul comerţului cu cocaină din Roma

Sursa foto: Profimedia

Trei crime în stil mafiot au zguduit capitala Italiei în mai puţin de o săptămână. Toate cele trei victime au sfârşit în acelaşi mod şi au în comun un acelaşi lucru: traficul ilegal cu cocaină

„Nu există nicio îndoială că a fost opera unor asasini profesionişti”, a declarat o sursă din cadrul poliţiei italiene.

Roma nu a mai trăit astfel de evenimente de câteva decenii, iar acest fapt l-au determinat pe Roberto Gualtieri, primarul Romei, să tragă un semnal de alarmă.

„Trebuie să luptăm împotriva criminalităţii organizate şi a traficului de droguri. Trei victime ucise în acelaşi mod, la vedere, în plină zi, este inacceptabil”, a declarat Gualtieri.

Arestarea capului mafiot Messina Denaro din La Cosa Nostra a lăsat un vid de putere fără precedent şi a declanşat un război de stradă între bande, care se luptă să deţină controlul pe piaţa profitabilă a drogurilor.

„Roma seamănă din ce în ce mai mult cu Napoli, unde clanurile care formează mafia Camorra se luptă între ele pentru a controla cartierele şi unde nu există o structură de putere criminală globală. Oamenii nu s-au trezit cu adevărat la ceea ce se întâmplă în Roma şi mă tem că se va acorda atenţie doar atunci când un trecător este lovit de un glonţ rătăcit”, a declarat judecătorul Alfonso Sabella.

Locuitorii Romei se tem că violenţele recente ar putea readuce în prim plan perioada de glorie a mafiei. Poliţia italiană a făcut mai multe arestări şi continuă cercetările.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici