Barack Obama admite că incidentul din Benghazi a fost mai grav decât atacul unei "mulţimi furioase"

Barack Obama a admis, luni, că atacul în care au murit patru americani în Libia a fost generat de ceva mai mult decât o "mulţime furioasă" şi a făcut apel la "ignorarea" filmului islamofob produs în Statele Unite, care a provocat un val de violenţe antiamericane în ultimele 15 zile.

331 afișări
Imaginea articolului Barack Obama admite că incidentul din Benghazi a fost mai grav decât atacul unei "mulţimi furioase"

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu există nicio îndoială asupra faptului că tipul de arme folosite şi atacul susţinut arată că acesta nu a fost doar rezultatul unei mulţimi furioase", a declarat preşedintele american în emisiunea televizată "The View", referindu-se la atacul din Benghazi, în care au fost ucişi ambasadorul Statelor Unite în Libia şi alţi trei americani, la 11 septembrie. 

După zece zile de ezitări, Casa Albă a afirmat săptămâna trecută pentru prima dată că acest atac a fost unul terorist, dar autorii săi, Al-Qaida sau un grup extremist local, au rămas neidentificaţi în pofida anchetei demarate de poliţia federală americană (FBI).

Obama, care va rosti marţi dimineaţă un discurs în faţa Adunării Generale a ONU de la New York, a reiterat că violenţele generate de filmul islamofob "Inocenţa Musulmanilor" sunt inacceptabile.

"Cea mai bună modalitate de marginalizare a acestui tip de discurs este de a-l ignora", a declarat preşedintele. El a afirmat, de asemenea, că "majoritatea zdrobitoare" a musulmanilor nu reprezintă un pericol pentru ţara sa.

"Ei vor acelaşi lucru ca cei de aici. Vor oportunităţi, îşi vor copiii educaţi, vor locuri de muncă, vor pace. Dar există şi tendinţe extremiste" în lumea arabo-musulmană, a explicat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici