Barack Obama îndeamnă Senatul american să nu înăsprească sancţiunile împotriva Iranului

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, i-a îndemnat marţi pe senatorii americani să amâne votul cu privire la introducerea unor noi sancţiuni împotriva Iranului.

94 afișări
Imaginea articolului Barack Obama îndeamnă Senatul american să nu înăsprească sancţiunile împotriva Iranului

Barack Obama îndeamnă Senatul american să nu înăsprească sancţiunile împotriva Iranului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obama s-a întâlnit cu oficiali democraţi şi republicani din cadrul celor patru comisii competente (de Afaceri Externe, Apărare, a serviciilor de informaţii şi comisia bancară), în ajunul reluării negocierilor între Teheran şi Grupul 5+1 (Statele Unite, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania) pe tema programului nuclear iranian, la Geneva.

"El (Obama) ne cere mai mult timp", a declarat republicanul Bob Corker la sfârşitul reuniunii, menţionând că mulţi oficiali au rămas "foarte nemulţumiţi".

De fapt, a subliniat Cocker, Senatul nu va putea vota până la începutul lui decembrie noi sancţiuni împotriva Iranului, deoarece şedinţele Senatului au fost suspendate din cauza Sărbătorii Recunoştinţei (Thanksgiving).

Anterior, negocierile Iranului cu reprezentanţii Statelor Unite, Marii Britanii, Franţei, Rusiei, Chinei şi Germaniei s-au încheiat pe 9 noiembrie, la Geneva, fără un acord, dar vor fi reluate miercuri. Washingtonul şi Moscova au semnalat că există posibilitatea ajungerii la un acord cu Iranul în curând.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici