Barack Obama va confirma, în cursul summitului UE-SUA, solidaritatea occidentală în faţa Rusiei

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, s-a întâlnit miercuri cu doi lideri ai Uniunii Europene, în cursul unui summit UE-SUA care ar urma să confirme solidaritatea occidentală în criza din Ucraina, pe agendă fiind şi dosare comerciale şi spionajul practicat de NSA.

192 afișări
Imaginea articolului Barack Obama va confirma, în cursul summitului UE-SUA, solidaritatea occidentală în faţa Rusiei

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Barack Obama va sta mai puţin de 24 de ore la Bruxelles, unde au fost luate măsuri speciale de securitate, după care va merge în Italia şi la Vatican, unde va fi primit joi de Papa Francisc.

La două zile după suspendarea Rusiei din G8 şi în contextul ameninţărilor cu noi sancţiuni, Obama, preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy şi preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso urmează să confirme determinarea de a nu lăsa nepedepsită anexarea Crimeei de către Rusia.

Cu ocazia reuniunii extraordinare de la Haga, ţările membre G7 au avertizat Moscova că sunt pregătite, în cazul escaladării crizei, să adopte sancţiuni economice, în sectoarele energiei, finanţelor, vânzărilor de arme şi comerţului.

Potrivit Băncii Mondiale, PIB-ul Rusiei ar putea scădea cu 1,8% în 2014.

Cu ocazia summitului de la Bruxelles, Barack Obama intenţionează să evidenţieze "pericolul acţiunilor ruse în Ucraina" şi riscurile asupra "unui sistem internaţional în care Europa şi Statele Unite au investit atât de mult".

"Preşedintele SUA va sublinia că alianţa între Europa şi Statele Unite este foarte importantă pentru securitatea Europei, dar şi pentru păstrarea democraţiei şi aplicarea legislaţiei internaţionale în lume", afirmă un oficial american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici