Bărbat rănit în atacul din Arizona, arestat în timpul înregistrării unei emisiuni de televiziune

Un bărbat rănit în atacul din Arizona, soldat cu moartea a şase persoane şi rănirea altor 13, între care Gabrielle Giffords, membră a Camerei Reprezentanţilor, a fost arestat sâmbătă, după ce a proferat ameninţări în timpul înregistrării unei emisiuni, relatează New York Times, în ediţia online.

38 afișări
Imaginea articolului Bărbat rănit în atacul din Arizona, arestat în timpul înregistrării unei emisiuni de televiziune

Bărbat rănit în atacul din Arizona, arestat în timpul înregistrării unei emisiuni de televiziune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bărbatul, J. Eric Fuller, în vârstă de 63 de ani, fost militar şi susţinător al democratei Gabrielle Giffords, a fost împuşcat în genunchiul stâng şi în spate în incidentul armat din 8 ianuarie. El a participat la forumul televizat găzduit de Christiane Amanpour şi care va fi difuzat duminică de ABC.

Discuţia s-a îndreptat către subiectul privind controlul armelor, iar unul dintre participanţi a făcut un comentariu despre legea introdusă recent în Arizona. Republicana Terri Proud, membră a Camerei Reprezentanţilor din Arizona, a încercat să clarifice limbajul legii, iar Trent Humphries, fondatorul mişcării Tea Party din Tucson, care stătea în spatele ei, a sugerat că discuţia despre legislaţia privind armele ar trebui amânată până după funeralii. El a spus că a fost, de asemenea, afectat de tragedie, deoarece unul dintre vecinii lui s-a numărat printre victime.

În acel moment, a declarat Proud, Fuller a strigat la Humphries: "Eşti mort". Fuller a început să "se comporte într-un mod foarte ciudat", a continuat ea, adăugând că "făcea comentarii inadecvate".

Proud a afirmat că după încheierea emisiunii, a mers la unul dintre ofiţerii care asigurau securitatea şi i-a cerut să întocmească un raport despre remarcile lui Fuller faţă de Humphries. Ofiţerul i-a spus că deja investighează cazul.

Aproximativ cinci poliţişti l-au înconjurat apoi pe Fuller şi l-au escortat afară din sală. În timp ce pleca, acesta s-a întors şi a strigat "Sunteţi toţi nişte curve", a explicat Proud.

Într-un interviu acordat săptămâna trecută New York Times, Fuller a declarat că are probleme cu somnul după ce a fost rănit şi că s-a calmat în prima noapte scriind Declaraţia de Independenţă pe care a memorat-o cu trei decenii în urmă. În prima zi după atac, el părea extrem de furios, denunţând în mod repetat "gruparea infracţională Tea Party" şi învinovăţindu-i parţial pentru acest incident pe Sarah Palin şi alţi lideri republicani, care au contribuit la o atmosferă toxică, în opinia lui.

Într-un interviu cu The Arizona Republic, medicul Laura Nelson a declarat că acţiunile lui Fuller ar putea fi un răspuns la trauma suferită în timpul atacului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici