Bărbatul care a furat un avion şi a ameninţat că-l prăbuşeşte, acuzat de ameninţări teroriste

Un bărbat din SUA care sâmbătă a furat un avion de mici dimensiuni şi a ameninţat că îl va prăbuşi peste un centru comercial a fost acuzat de furt calificat şi ameninţări teroriste, potrivit BBC.

853 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care a furat un avion şi a ameninţat că-l prăbuşeşte, acuzat de ameninţări teroriste

Bărbatul care a furat un avion şi a ameninţat că-l prăbuşeşte, acuzat de ameninţări teroriste

Bărbatul, numit de poliţie Cory Wayne Patterson, a fost arestat după ce a aterizat pe un câmp, după ce a zburat ore întregi în apropiere de Tupelo, Mississippi. Magazinul a fost evacuat în timp ce avionu se afla în aer.

Suspectul lucra la aeroportul local, dar nu se crede că deţinea o licenţă de pilot, a declarat poliţia oraşului. Cu toate acestea, se ştie că a primit o anumită instruire de zbor. Se mai presupune că Patterson a furat avionul Beechcraft King Air puţin după ora locală 05:00. Micul aparat utilitar are o capacitate de 10 persoane.

La scurt timp după ce a preluat controlul avionului, suspectul a sunat la serviciul de urgenţă, spunând că intenţionează să intre cu avionul într-un magazin. Ameninţarea a dus la evacuarea clădirii şi a altor magazine din apropiere, ofiţerii avertizând asupra unei „situaţii periculoase".

John Quaka, şeful poliţiei locale, a declarat că negociatorii au reuşit să îl convingă pe Patterson să aterizeze în siguranţă pe aeroport, o manevră pentru care nu avea experienţă, dar că acesta s-a răzgândit.

Deocamdată nu au fost făcute publice detalii despre conversaţia negociatorilor cu suspectul sau despre posibilele motive ale acestuia.

Imediat după ora 09:30, acesta a postat pe Facebook un mesaj prin care „în esenţă [...] a spus la revedere", a adăugat şeful Quaka în conferinţa de presă.

Observatorii de zbor au monitorizat avionul în timp ce acesta a urmat un curs neregulat deasupra oraşului şi în zona mai largă.

La scurt timp după aceea, o transmisiune în direct realizată de un reporter al postului local de televiziune WTVA a arătat aeronava staţionând pe un câmp. A existat confuzie în momentele dinaintea aterizării aeronavei, după ce contactul radar a fost pierdut pe fondul temerilor că vehiculul a rămas fără combustibil.

Patterson a fost reţinut la scurt timp după aterizare. Pe lângă acuzaţiile de furt calificat şi ameninţări teroriste, el se confruntă şi cu o anchetă la nivel federal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
avion,
sua,
acuzaţii

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici