VIDEO  Bătaie într-o biserică între un soldat şi un preot al Moscovei

Un videoclip a fost distribuit pe Facebook de Viktor Burlik, deputat al consiliului regional Hmelniţki, un oraş din vestul Ucrainei, capitala oblastului omonim şi a districtului cu acelaşi nume.

2966 afișări
Imaginea articolului Bătaie într-o biserică între un soldat şi un preot al Moscovei

Bătaie în biserică între un soldat şi un preot al Moscovei

Imaginile arată un preot al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei (una dintre bisericile „autonome” aflate sub jurisdicţia Patriarhiei Moscovei, adică Biserica Ortodoxă Rusă) atacând un soldat în interiorul unei biserici şi aruncându-l afară.

Conform reconstrucţiei făcute de Viktor Burlik, militarul Artur Ananyev a apărut în biserică întrebându-l pe preot: „Câţi oameni trebuie să mai moară pentru ca tu să nu te mai referi la Patriarhia Moscovei?”. De aici a izbucneit lupta.

Burlyk scrie pe Facebook: „Artur Ananiev este voluntar militar de la începutul conflictului, a mers pe front în cadrul batalionului 19 puşti. A suferit o contuzie şi o leziune cerebrală, iar poliţia a intervenit şi l-a apărat pe preot” .

Alte videoclipuri care circulă pe reţelele de socializare arată grupuri mici de oameni care s-au adunat în Hmelniţki, lângă biserica unde preoţii moscoviţi au bătut un soldat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici