Bătălia pentru Marea Neagră. Forţele ucrainene ar fi scufundat o navă de război rusescă într-o operaţiune specială în largul Crimeii ocupate

Forţele ucrainene afirmă că au distrus o navă rusească de pe care se lansau rachete din Flota Mării Negre într-o operaţiune specială în largul Crimeii ocupate de Rusia.

715 afișări
Imaginea articolului Bătălia pentru Marea Neagră. Forţele ucrainene ar fi scufundat o navă de război rusescă într-o operaţiune specială în largul Crimeii ocupate

Bătălia pentru Marea Neagră. Forţele ucrainene ar fi scufundat o navă de rpzboi rusescă într-o operaţiune specială în largul Crimeii ocupate

Nava Ivanovets - o navă de război de mici dimensiuni - a primit "lovituri directe în carenă" în timpul nopţii, după care s-a scufundat, au declarat serviciile de informaţii militare ucrainene.

Kievul a publicat o înregistrare video care arată momentul impactului, urmat de o mare explozie.

Autorităţile ruse nu au transmis niciun cuvânt despre acest incident.

Cu toate acestea, bloggerul militar rus "Voenkor Kotenok" a scris pe Telegram că vasul s-a scufundat după ce a fost lovit de trei ori de dronele navale.

Mai multe trăsături vizibile pe nava din videoclipul ucrainean se potrivesc cu cele ale navei Tarantul, sau Proiectul 12411, o clasă de nave cu rachete operate de marina rusă şi de alte marine, din care face parte şi Ivanovets.

Printre acestea se numără dispunerea catargului şi a senzorilor din partea superioară a suprastructurii principale, precum şi o cupolă radar mare în partea superioară a podului, notează o analiză a BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici