Belarusul este pregătit să se apere alături de Rusia, afirmă Lukaşenko

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko l-a asigurat miercuri pe omologul său rus Vladimir Putin că Minskul "este pregătit să se apere" alături de Moscova, la fel ca în trecut, după inaugurarea unui muzeu consacrat celui de-al Doilea Război Mondial în capitală.

21370 afișări
Imaginea articolului Belarusul este pregătit să se apere alături de Rusia, afirmă Lukaşenko

Alexander Lukaşenko 9Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prezenţa preşedintelui rus "simbolizează, în primul rând, că suntem împreună şi aşa vom şi în continuare", a subliniat Lukaşenko, potrivit televiziunii belaruse.

"Dacă va fi necesar (...), ne vom apăra". "Noi vom lupta aşa cum s-au luptat predecesorii noştri", a insistat preşedintele belarus, înainte de a se întâlni cu Putin.

Cei doi preşedinţi au inaugurat miercuri, la Minsk, muzeul consacrat celui de-al Doilea Război Mondial, în ajunul aniversării a 70 de ani de la eliberarea Belarusului, care făcea parte din fosta Uniune Sovietică.

"Statele din Vest ar fi trebuit să aprecieze contribuţia popoarelor noastre la victorie, însă în loc de aceasta asistăm la un dictat arogant al sancţiunilor", a adăugat el.

Belarusul, foarte dependent de subvenţiile Rusiei pentru economia sa, s-a aliat în mai cu marele vecin în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, din care face parte şi Kazahstanul şi care are scopul să consolideze integrarea acestui bloc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici