Belgia va deveni a doua ţară din UE care recunoaşte budismul

  • Uniunea Budistă Belgiană a solicitat recunoaşterea în martie 2006.
  • Uniunea estimează că numărul budiştilor din Belgia este de 150.000.
  • Singura altă ţară din UE în care budismul este recunoscut este Austria.
1356 afișări
Imaginea articolului Belgia va deveni a doua ţară din UE care recunoaşte budismul

Belgia va deveni a doua ţară din UE care recunoaşte budismul

Se aşteaptă ca Belgia să recunoască oficial budismul, după ce guvernul federal va aproba vineri un proiect de lege, deschizând astfel calea finanţării federale, a delegaţiilor oficiale şi a cursurilor şcolare.
 
În prezent, în Belgia există şase culte recunoscute oficial: romano-catolic, ortodox, israelit, anglican, protestant evanghelic şi islamic, recunoscut în 1974, potrivit Reuters.
 
Budismul ar fi recunoscut ca "o organizaţie filosofică neconfesională" alături de laicitatea organizată, recunoscută din 2002. Acesta ar urma să primească o finanţare federală de până la 1,2 milioane de euro.
 
Odată votată de Parlament, legea va deschide calea pentru crearea de instituţii locale, pentru trimiterea de delegaţi budişti în porturi şi aeroporturi, în închisori, în armată, în spitale, deschiderea de cursuri de budism în învăţământul oficial alături de predarea celorlalte culte.
 
De asemenea, toate provinciile belgiene şi Regiunea Bruxelles vor trebui să finanţeze fiecare câte un centru budist local.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici