Belgrad: Recunoaşterea independenţei Kosovo va avea "consecinţe"

Vicepremierul sârb Bozidar Djelici a avertizat că statele care vor recunoaşte independenţa provinciei Kosovo vor suporta "consecinţele", a transmis agenţia BETA.

1 afișare
Imaginea articolului Belgrad: Recunoaşterea independenţei Kosovo va avea "consecinţe"

Belgrad: Recunoaşterea independenţei Kosovo va avea "consecinţe"

Dacă anumite ţări decid să recunoască independenţa Kosovo, vor exista "consecinţe în relaţiile cu aceste ţări", a precizat Djelici, citat de BETA.

El a menţionat totuşi că Serbia ar vrea să rămână un factor de stabilitate în regiune şi exclude "orice recurgere la forţă" în căutarea unei soluţii pentru Kosovo.

Belgradul va continua să caute o soluţie acceptabilă pentru toată lumea, în pofida eşecului ultimei runde de negocieri de la Baden (Austria), a precizat Djelici.

Preşedintele Parlamentului sârb, Oliver Dulici, a anunţat la rândul său că Legislativul se va reuni în curând într-o sesiune, pentru a analiza măsurile concrete care trebuie luate, ca ripostă la o proclamare unilaterală a Kosovo şi o recunoaştere a independenţei sale.

"Decizia privind statutul Kosovo nu va influenţa apropierea Serbiei de Uniunea Europeană şi nu va ameninţa viitorul european al Serbiei", a declarat Djelici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici