Benjamin Netanyahu a negat vehement informaţiile că Israelul ar fi montat dispozitive de SPIONAJ în apropierea Casei Albe

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a negat vehement informaţiile publicate de site-ul politico.com, potrivit cărora Israelul ar fi fost implicat în instalarea unor dispozitive destinate spionajului în apropierea Casei Albe, informează BBC.

737 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu a negat vehement informaţiile că Israelul ar fi montat dispozitive de SPIONAJ în apropierea Casei Albe

Benjamin Netanyahu a negat vehement informaţiile că Israelul ar fi montat dispozitive de SPIONAJ în apropierea Casei Albe

Materialul publicat de Politico citează trei foşti oficiali americani de rang înalt, care au declarat că Israelul s-ar fi aflat în spatele instalării acestor dispozitive în apropierea Casei Albe, dar şi în alte zone „sensibile” ale capitalei Washington.

Guvernul israelian, însă, a catalogat aceste informaţii ca fiind „o minciună sfruntată”. „Există un angajament vechi şi o directivă a Guvernului israelian care interzic orice operaţiune de spionaj în Statele Unite”, au informat autorităţile israeliene.

Potrivit raportului publicat de Politico, dispozitivele ar fi fost instalate la Washington după ce actualul preşedinte, Donald Trump, a preluat mandatul.

Potrivit informaţiilor publicate, aceste dispozitive ar imita turnurile de telecomunicaţii, obţinând de la telefoanele mobile aflate în aria lor de acoperire informaţii privind localizarea, dar şi informaţii cu privire la convorbiri şi la traficul de date.

Unul dintre foştii oficiali citaţi de Politico a declarat că, cel mai probabil, aparatura a fost utilizată pentru spionarea preşedintelui Trump, însă nu este clar în acest moment dacă operaţiunea de spionaj a reuşit sau nu.

Potrivit aceluiaşi raport, agenţii de contraspionaj ai FBI au făcut mai multe analize pentru a identifica provenienţa acestor dispozitive. „A fost destul de evident că israelienii au fost responsabili”, a declarat unul dintre oficialii citaţi de Politico. Acelaşi oficial a criticat Administraţia Trump pentru că nu a solicitat explicaţii, în mod privat sau public, Guvernului israelian pentru aceste acuzaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici