Berlinul blochează două contracte pentru blindate cu Arabia Saudită

Guvernul german a blocat două contracte de vehicule blindate obţinute de industriaşii francezi Nexter şi Lohr în Arabia Saudită.

449 afișări
Imaginea articolului Berlinul blochează două contracte pentru blindate cu Arabia Saudită

Berlinul blochează două contracte pentru blindate cu Arabia Saudită (Imagine: Mediafax Foto Arhiva/AFP)

Aceste contracte, acordate de garda naţională saudită, implică furnizarea de aproximativ 350 de blindate: 264 de vehicule destinate transportului trupelor de tip Aravis, fabricat de Nexter, precum şi aproximativ 15 ambulanţe şi 68 de tancuri cu roţi de tip MPCV (multi purpose combat vehicle / vehicul de luptă cu întrebuinţări multiple) de apărare antiaeriană, construit de Lohr, precizează cotidianul francez Les Echos.

Sumele implicate sunt de "câteva sute de milioane de euro."

Potrivit Les Echos, vehiculele sunt asamblate pe platforma Unimog 5000 a Mercedes (grup Daimler). Cum acest şasiu este destinat întrebuinţării militare, ar trebui să obţină o licenţă de export din partea Berlinului, licenţă care totuşi nu a fost eliberată până în prezent, explică publicaţia, înainte de a se întreba asupra motivaţiilor autorităţilor germane în acest dosar.

Preşedintele companiei alsaciene Lohr, Robert Lohr, subliniază că a obţinut de la Merdeces "asigurări neoficiale" potrivit cărora "licenţele vor fi obţinute la începutul lui 2013". 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici