Biden aşteaptă să colaboreze cu Netanyahu şi susţine soluţia de pace prin coexistenţa a două state

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a declarat, joi, că este interesat să colaboreze cu noul prim-ministru israelian, Benjamin Netanyahu, dar a subliniat că Washingtonul susţine soluţia de pace prin coexistenţa a două state, israelian şi palestinian.

155 afișări
Imaginea articolului Biden aşteaptă să colaboreze cu Netanyahu şi susţine soluţia de pace prin coexistenţa a două state

Hepta

"Aştept să colaborez cu premierul Netanyahu, cu care sunt prieten de câteva decenii, pentru a aborda împreună numeroasele provocări şi oportunităţi ale Israelului şi Orientului Mijlociu, inclusiv ameninţările din partea Iranului", a afirmat Biden, potrivit unui comunicat citat de site-ul israelian Ynetnews.com.

"Aşa cum am procedat în mandatul Administraţiei mele, Statele Unite vor continua să susţină soluţia a două state şi se vor opune politicilor care periclitează viabilitatea acestei soluţii sau care intră în contradicţie cu interesele şi valorile noastre reciproce", a subliniat Biden.

Guvernul de dreapta condus de premierul Benjamin Netanyahu a primit, joi, votul de învestitură al Parlamentului israelian (Knesset), cu o agendă care include acţiuni pentru menţinerea ordinii publice, dezvoltarea infrastructurii şi oprirea programului nuclear iranian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici