Biden avertizează Congresul: Putin nu se va opri, dacă va ataca NATO, SUA vor trebui să intervină

Preşedintele Joe Biden a pledat miercuri în faţa republicanilor pentru o nouă infuzie de ajutor militar pentru Ucraina, avertizând că o victorie a Rusiei asupra Ucrainei ar lăsa Moscova în poziţia de a ataca aliaţii din NATO şi ar putea atrage trupele americane într-un război.

13650 afișări
Imaginea articolului Biden avertizează Congresul: Putin nu se va opri, dacă va ataca NATO, SUA vor trebui să intervină

Biden avertizează Congresul: Putin nu se va opri, dacă va ataca NATO, SUA vor trebui să intervină

Biden a vorbit în timp ce Statele Unite plănuiau să anunţe un ajutor suplimentar de 175 de milioane de dolari pentru Ucraina, din rezerva tot mai mică de bani pentru Kiev, transmite Reuters.

El a semnalat disponibilitatea de a face schimbări semnificative în politica americană privind migraţia de-a lungul frontierei cu Mexicul pentru a încerca să atragă sprijinul republicanilor.

"Dacă Putin va cuceri Ucraina, nu se va opri acolo", a spus Biden. Putin va ataca un aliat NATO, a prezis el, iar atunci "vom avea ceva ce nu căutăm şi ceva ce nu avem astăzi: trupe americane luptând împotriva trupelor ruseşti", a spus Biden.

"Nu-l putem lăsa pe Putin să câştige", a spus el, provocând o reacţie furioasă din partea Moscovei.

Agenţia rusă de ştiri RIA l-a citat pe ambasadorul rus în Statele Unite, Anatoli Antonov, care a declarat că afirmaţiile lui Biden privind un potenţial conflict SUA-Rusia au fost "o retorică provocatoare, inacceptabilă pentru o putere nucleară responsabilă".

Cu toate acestea, republicanii din Senat au blocat mai târziu miercuri legislaţia susţinută de democraţi, care ar fi oferit miliarde de dolari în noi ajutoare de securitate pentru Ucraina şi Israel.

Casa Albă a avertizat săptămâna aceasta că SUA nu mai au timp şi bani pentru a ajuta Ucraina să respingă invazia Rusiei.

Consilierul pe probleme de securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat, într-un interviu telefonic cu Reuters, că SUA îşi menţin poziţia de a nu face presiuni asupra Ucrainei pentru a negocia cu Rusia.

"Asta va trebui să depindă de ei. Noi vom continua să luptăm zi de zi pentru a încerca să asigurăm aceşti bani", a declarat Sullivan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
biden,
nato,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici