Biden, criticat la summitul Americilor. Preşedintele Statelor Unite a prezentat liderilor prezenţi un nou parteneriat economic

  • Preşedintele american Joe Biden a prezentat liderilor din America un nou parteneriat economic
  • Excluderea statelor Venezuela, Cuba şi Nicaragua de la conferinţă i-a atras numeroase critici
  • Biden nu s-a ferit să apere democraţia, în ciuda mustrărilor publicului
516 afișări
Imaginea articolului Biden, criticat la summitul Americilor. Preşedintele Statelor Unite a prezentat liderilor prezenţi un nou parteneriat economic

Sursa foto: Profimedia

Preşedintele american Joe Biden a prezentat liderilor din America un nou parteneriat economic, la începutul summitului din Los Angeles. Administraţia Biden s-a angajat să ajute America Latină şi Caraibe să se recupereze din pandemia de COVID-19, să abordeze migraţia neregulată şi să îmbunătăţească nivelul de trai.

Excluderea de la summit a statelor Venezuela, Cuba şi Nicaragua a stârnit nemulţumirea liderilor prezenţi la conferinţă. La scurt timp după discursul lui Biden în care a lăudat virtuţile democraţiei, premierul din Belize, John Briceno, a criticat excluderea Cubei şi a Venezuelei.

"De fapt, eşti antiamerican. A sosit timpul, domnule preşedinte, să ridicăm blocada", a declarat Briceno.

„Tăcerea celor care sunt absenţi ne cheamă” a declarat preşedintele Argentinei, Alberto Fernandez.

Biden nu s-a lăsat mai prejos şi a dat replica celor care l-au mustrat: „Am auzit o mulţime de idei importante ridicate. În ciuda unor dezacorduri legate de participare, pe chestiunile de fond, ceea ce am auzit a fost aproape unitate”.

Summitul a fost conceput ca o oportunitate de a reconstrui influenţa SUA şi de a contracara progresele economice în creştere ale Chinei în regiune. Dar agenda lui Biden a fost subminată de controversa listei de invitaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici