Biden, despre alegerile de marţi din SUA: Democraţia însăşi este în pericol

Avertizând că democraţia însăşi este în pericol, preşedintele Joe Biden a cerut americanilor să se folosească de buletinele de vot la alegerile de săptămâna viitoare pentru a se opune minciunilor, violenţei şi periculoşilor perturbatori electorali care încearcă să "reuşească acolo unde au eşuat" în subminarea alegerilor din 2020. Nu este momentul să ne dăm la o parte, a declarat el. "Tăcerea înseamnă complicitate".

4892 afișări
Imaginea articolului Biden, despre alegerile de marţi din SUA: Democraţia însăşi este în pericol

Biden, despre alegerile de marţi din SUA: Democraţia însăşi este în pericol

După săptămâni de discursuri liniştitoare despre economia şi inflaţia din America, Biden a trecut la un mesaj mai dur şi mai urgent, declarând în ultimele zile ale campaniei pentru alegerile de la mijlocul mandatului că sistemul de guvernare al naţiunii este ameninţat de minciunile fostului preşedinte Donald Trump care neagă rezultatul alegerilor din 2020 şi de violenţa pe care, potrivit lui Biden, acestea o inspiră.

Preşedintele democrat i-a remarcat pe republicanii "ultra MAGA" - o referire la sloganul lui Trump "Make America Great Again" - numindu-i o minoritate, dar "forţa motrice" a Partidului Republican, relatează AP.

Referindu-se în special la atacul de vinerea trecută asupra soţului preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, Biden a spus că afirmaţiile false ale lui Trump despre alegerile din 2020 au "alimentat creşterea periculoasă a violenţei politice şi a intimidării alegătorilor în ultimii doi ani".

"Există o creştere alarmantă a numărului de oameni din această ţară care aprobă violenţa politică. În sinea noastră ştim că democraţia este în pericol, dar ştim şi acest lucru: Este în puterea noastră să ne păstrăm democraţia", a adăugat Biden.

Biden le-a cerut alegătorilor să "se gândească mult şi bine la momentul în care ne aflăm".

"Într-un an obişnuit, nu ne confruntăm adesea cu întrebarea dacă votul pe care îl dăm va păstra democraţia sau o va pune în pericol. Dar suntem în acel an", a spus el. "

"Sper că veţi face din viitorul democraţiei noastre o parte importantă a deciziei dumneavoastră de a vota şi a modului în care votaţi", a adăugat Biden, cerându-le americanilor să se gândească dacă candidaţii pe care îi susţin ar respecta voinţa poporului şi ar accepta rezultatul alegerilor lor.

"Răspunsul la această întrebare este vital şi, în opinia mea, ar trebui să fie decisiv", a spus el.

Conform sondajelor democraţii sunt în pericol să piardă majoritatea în ambele camere din Congres. O serie de state vor juca un rol decisiv în alegerile de marţea viitoare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici