Biden l-a numit dictator pe preşedintele chinez Xi Jinping. Cum a reacţionat oficialul chinez

  • Preşedintele american Joe Biden l-a numit dictator pe omologul său chinez, Xi Jinping
  • Remarca a fost făcută la o zi după întâlnirea dintre secretarul de stat Antony Blinken şi Xi, menită să reducă tensiunile dintre cele două state
  • Preşedintele Chinei a fost foarte jenat când un balon de spionaj a fost depistat în spaţiul aerian al Statelor Unite la începutul lui 2023
2503 afișări
Imaginea articolului Biden l-a numit dictator pe preşedintele chinez Xi Jinping. Cum a reacţionat oficialul chinez

Sursa foto: MediafaxFoto

Preşedintele Joe Biden l-a numit dictator pe preşedintele chinez Xi Jinping, la o zi după ce secretarul de stat Antony Blinken l-a întâlnit pe Xi cu ocazia vizitei oficiale a administraţiei americane în China, menită să atenueze tensiunile dintre cele două ţări.

Atacul verbal a lui Biden la adresa preşedintelui chinez s-a produs cu ocazia unui discurs susţinut în California la o strângere de fonduri. Pentru imaginea sa de campanie, Joe Biden vrea să lase impresia unui lider puternic, stăpân pe deciziile sale.

„Motivul pentru care Xi Jinping s-a supărat foarte tare atunci când am doborât acel balon de spionaj a fost că el nu ştia că este acolo. Este o mare jenă pentru dictatori. Când ei nu ştiau ce s-a întâmplat. A fost dezorientat", a declarat Biden.

Biden susţine că Xi nu a fost pus în temă de serviciile secrete chineze atunci când un balon de spionaj chinezesc a pătruns în spaţiul aerian al SUA şi a fost doborât la începutul anului 2023.

Remarca vine la o zi după vizita oficială a secretarului de stat Antony Blinken în China. Blinken şi Xi au convenit la întâlnirea să stabilizeze rivalitatea intensă dintre Washington şi Beijing, astfel încât aceasta să nu genereze conflict.

Comentariul lui Biden, făcut în numele publicităţii, contrazice toate celelalte declaraţii din trecut, atunci când îl elogia pe Xi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici