Bilanţ sumbru: 2019, anul cu cele mai multe ucideri în masă din SUA

Conform statisticilor, în 2019 au fost înregistrate cele multe ucideri în masă din SUA, care s-au soldat cu peste 200 de morţi, informează BBC

754 afișări
Imaginea articolului Bilanţ sumbru: 2019, anul cu cele mai multe ucideri în masă din SUA

Sursa FOTO: Twitter @@rpkampuchea

Un studiu condus de Associated Press, publicaţia USA Today şi Universitatea Northeastern arată că în anul 2019 au avut loc 41 de ucideri în masă, un număr fărăr precedent pentru istoria SUA, relatează BBC.

În urma celor 41 de ucideri în masă au murit 211 persoane.

Cele mai violente incidente au avut loc în El Paso, în luna august, când  22 de persoane au fost ucise într-un singur atac şi în Virginia Beach în luna mai, când 12 persoane au murit în aceleaşi circumstanţe. 

Conform autorităţilor din cele 41 de cazuri de ucideri în masă, 33 au implicat arme de foc. Statul cu cele mai multe ucideri în masă a fost California unde s-au petrecut opt astfel de incidente, în 2019.

Anul în care s-au înregistrat cei mai mulţi morţi în urma uciderilor în masă a fost 2017, când 224 de persoane au pierit în aceste incidente.

De asemenea în 2017 a avut loc cel mai sumbru sumbru atac în masă din istoria SUA, 59 de persoane au fost ucise la un festival din Las Vegas.

Potrivit specialiştilor, în ciuda faptului că în USA rata omuciderilor a scăzut, uciderile în masă au cunoscut o creştere semnnificativă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici