Bilanţ ucrainean: Rusia a pierdut aproape 20.000 de militari

Rusia a pierdut aproape 20.000 de militari în timpul invaziei, susţin autorităţile din Ucraina.

674 afișări
Imaginea articolului Bilanţ ucrainean: Rusia a pierdut aproape 20.000 de militari

Bilanţ ucrainean: Rusia a pierdut aproape 20.000 de militari

Ucraina a actualizat luni informaţiile privind pierderile suferite de Rusia de la începutul războiului.

Partea ucraineană susţine că aproximativ 19.500 de militari ruşi au fost ucişi în perioada 24 februarie- 11 aprilie.

De asemenea, 1.923 de vehicule blindate au fost distruse. Ruşii au mai pierdut 137 de elicoptere, 725 de tancuri, 154 de avioane, 347 de sisteme de artilerie, 1.387 de autovehicule militare şi 7 nave.

Jurnaliştii nu au putut verifica informaţiile din surse independente.

Luna trecută, Rusia a anunţat că a pierdut 1.351 de militari. Ulterior, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a vorbit despre o pierdere „semnificativă" de trupe ruseşti de când a început invazia în Ucraina, declarând pentru Sky News că moartea lor este o „tragedie".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici