Bilanţul atacului armat comis într-un liceu de lângă Seattle a ajuns la cinci morţi

Altă victimă a atacului armat comis în urmă cu două săptămâni într-un liceu de lângă Seattle a murit din cauza rănilor, bilanţul ajungând astfel la cinci morţi, inclusiv atacatorul, care s-a sinucis.

96 afișări
Imaginea articolului Bilanţul atacului armat comis într-un liceu de lângă Seattle a ajuns la cinci morţi

Bilanţul atacului armat comis într-un liceu de lângă Seattle a ajuns la cinci morţi

"Din nefericire, Andrew Fryberg, în vârstă de 15 ani, a decedat în această seară", a anunţat vineri seara spitalul din Seattle în care minorul era internat în stare critică.

O adolescentă a fost ucisă pe loc, alta a decedat două zile mai târziu, iar a treia după o săptămnă de la atac. În afară de Andrew Fryberg, încă un băiat se afla în stare gravă, fiind împuşcat în maxilar.

Băiatul care a decedat vineri era vărul atacatorului, identificat ca fiind Jaylen Ray Fryberg, un elev de origine amerindiană prezentat ca "amabil" şi foarte popular de către colegii săi şi o vedetă a echipei de fotbal a Liceului Marysville-Pilchuck, un oraş de lângă Seattle.

El a acţionat singur şi s-a sinucis prin împuşcare după atacul pe care l-a comis în cantina liceului.

Jaylen Fryberg a postat pe reţele de socializare o serie de mesaje care sugerează că o suferinţă din dragoste s-ar fi aflat la originea gestului său, dar poliţia nu a stabilit încă mobilul atacului.

Însă ancheta a dezvăluit că adolescentul şi-a vizat în mod deliberat şi şi-a atras în capcană victimele, pe care le-a invitat la masă.

Poliţia a mai confirmat că arma crimei, un pistol de tip Beretta de calibrul 40, a fost cumpărată şi înregistrată legal şi aparţinea unuia dintre membrii familiei atacatorului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici